پس از ترور سيد عباس موسوي دبير کل حزب الله لبنان به دست رژيم صهيونيستي، رسانه هاي عبري زبان مدعي شدند که «دوران درگيري با حزب الله به پايان رسيده است» موضوعي که شايد در طول سه دهه گذشته بيش از هر چيز براي صهيونيست ها به رويايي دست نيافتني تبديل شد.
به گزارش هف چشمه به نقل از خبرنگار بين شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ سيد حسن نصرالله، دبير کل سابق حزب الله لبنان به خوبي براي رژيم صهيونيستي شناخته شده بود آنقدر که اسرائيل با علم کامل به ميزان نفوذ، اثرگذاري و توان تغيير معادلات او در جبهه مقاومت و در راس حزب الله، دست به ترور و شهادت وي زد.
اسرائيل بنا داشت با اجراي چند سناريو، به زعم خود حزب الله لبنان را دچار فروپاشي کند.
سناريوي اول انفجار پيجيرها و شروع ناآرامي ها در لبنان ، سناريوي دوم، ترور دبير کل حزب الله و در پايان تداوم بمباران هاي هوايي براي به زانو در آوردن جريان مقاومت در لبنان.
افکار عمومي دنيا ديدند که در فاصله زماني کوتاه کمتر از يک ماه تمام اين برنامه ها از سوي رژيم صهيونيستي به اجرا در آمد تا بستر براي تحقق اهداف صهيونيستي مهيا شود اما حالا پس از گذشت چند ماه از نقشه هاي اسرائيل در لبنان، هدفي که نتانياهو به دنبال آن بود محقق نشد.
حزب الله لبنان نه تنها دچار فروپاشي نشد بلکه اين جنبش توانست قدرت خود را بازيابي کرده و ضربات سهمگيني به صهيونيست ها بزند.
موضوعي که بارها و بارها در تاريخ مبارزاتي جريان مقاومت رخ داده است. موضوعي که رهبر انقلاب نيز در روز ميلاد صديقه کبري سلام الله عليه در جمع مداحان به آن اشاره کردند.
رهبر انقلاب در اين سخنراني فرمودند: مردان مؤمن و شرافتمند در يمن، عراق، لبنان، فلسطين و انشاءالله در آينده نزديک در سوريه، در حال مبارزه با ظلم و جنايت و رژيم منحوس و تحميلي صهيونيستي هستند، جمهوري اسلامي نيز مبارزه ميکند و به خواست پروردگار اين رژيم را از منطقه ازاله خواهيم کرد.
ايشان اين سخنان را نه يک بيان سياسي بلکه حقايقي ملموس و تجربهشده خواندند و با اشاره به سربرآوردن مجموعه قوي و پولادين و شرافتمندِ حزبالله از دل اغتشاشات و جنگهاي داخلي دهه ۶۰ لبنان خاطرنشان کردند: از دل آن تهديدها و ناامنيها، فرصت بزرگي همچون حزبالله لبنان سربرآورد و اتفاقاتي همچون شهادت بزرگان آن همچون سيدعباس موسوي نيز نه تنها آن را ضعيف نکرد بلکه قويتر کرد و امروز و فرداي مقاومت نيز همينگونه خواهد بود.
نخستين جرقه جنگ هاي داخلي لبنان به روايت امام موسي صدر
اختلافات و جنگ هاي داخلي لبنان که از سال هاي ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ به طول انجاميد در واقع همان تهديدي بود که به تعبير رهبر انقلاب به خلق فرصت شکوفايي حزب الله منجر شد.
چند قطبي شدن ساختار سياسي لبنان در اثر استعمارگري فرانسه و پس از آن نفوذ رژيم صهيونيستي موجب شد جرقه جنگ هاي داخلي در لبنان زده شود.
امام موسي صدر درباره عوامل بروز جنگ هاي داخلي در لبنان گفته بود سه عامل داخلي، عربي، و جهاني در بروز جنگ داخلي در لبنان نقش داشت، او درباره نخستين جرقه مهمي را که به آغاز نخستين جنگ در سال ۱۹۷۵ منجر شد و ۱۹ ماه طول کشيد گفته بود: «معروف سعد که يکي از رهبران مسلمان جنوب لبنان بود، در پيشاپيش تظاهراتي به نفع ماهيگيران محروم که اعتراض به تشکيل يک شرکت احتکار ماهيگيري داشتند، هدف گلوله ارتش قرار گرفت و کشته شد. بدين ترتيب، بحران شروع شد، چند روز بعد اتوبوسي که ۳۷ نفر لبناني و فلسطيني در آن بودند از منطقه عينالرمانه در حال عبور بود که اتومبيل منفجر شد و مرداني که داخل آن بودند يک به يک بيرون آورده شده و با گلوله مارونيها کشته شدند و از اين پس جنگ داخلي آغاز شد.
جنگ داخلي لبنان به جهت درگيري مذهبي، قومي و نژادي گسترده شهرت پيدا کرده است. در اين جنگ گروهها و شبه نظاميان يهودي، مسيحي و مسلمانان با چندين زير شاخه مذهبي به صف آرايي مقابل يکديگر پرداختند و اوضاع داخلي لبنان را به سمت آشوب و ناامني کشاندند.
حملات گسترده رژيم صهيونيستي از زمين، هوا و دريا عليه لبنان نيز با حمايت کامل کشورهاي غربي صورت گرفت به طوري که ايالات متحده قطعنامه پيشنهادي مبني بر خروج اسرائيل از لبنان در سال 1982 را وتو کرد.
کشتار صبرا و شتيلا، ربوده شدن چهار ديپلمات ايراني در لبنان، انتفاضه 6 فوريه و انفجار مقر تفنگداران دريايي آمريکا در بيروت از جمله حوادث شاخص آشوب هاي داخلي لبنان بود.
سرانجام اما جنگ داخلي لبنان با در سال 1989 رسماً به پايان رسيد اما درگيري هاي مسلحانه دست کم تا يک سال پس از آن نيز ادامه داشت، همين امر موجب شد سرانجام مجلس لبنان ضمن اعلام عفو عمومي، همه شبه نظاميان به استثناي حزب الله را منحل و غيرقانوني اعلام کند؛ اين امر موجب شد تا از دل که به تعبير رهبر انقلاب از دل آن تهديدها و ناامنيها، فرصت بزرگي همچون حزبالله لبنان سربرآورد و هر روز نيروي آن فزاينده تر و اثرگذاري اش بيشتر شود.
امروز و فرداي مقاومت قوي تر خواهد بود
32 سال قبل پس از ترور سيد عباس موسوي دبير کل حزب الله لبنان به دست رژيم صهيونيستي، رسانه هاي عبري زبان مدعي شدند که «دوران درگيري با حزب الله به پايان رسيده است» موضوعي که شايد در طول سه دهه گذشته بيش از هر چيز براي صهيونيست ها به رويايي دست نيافتني تبديل شد.
حزب الله لبنان پس از شهادت سيد عباس موسوي آنقدر بالنده و قدرتمند شد که توانست پيروزي هاي خيره کننده اي را در نبرد با صهيونيست ها به دست آورد و جبهه مقاومت آنچنان تقويت شد که لزره بر پيکر رژيم صهيونيست ها انداخت.
به تعبير رهبر انقلاب اتفاقاتي همچون شهادت بزرگان حزب الله همچون سيدعباس موسوي نيز نه تنها آن را ضعيف نکرد بلکه قويتر کرد و امروز و فرداي مقاومت نيز همينگونه خواهد بود.